duminică, 30 mai 2010

blog.de ce?

   Există Dumnezeu sau este doar o învechită creație a omului? Poate sună puțin ciudat o astfel de întrebare tocmai din gura unuia care se pregătește să devină preot, dar cred că pe bună dreptate. Azi, mulți își ridică aceeași întrebare, și, la fel, cred că pe bună dreptate. Lumii moderne cine și ce îi este „dumnezeu”? Din ce în ce mai des și mai răspicat auzim: „Ce treabă am eu cu tine, Isus din Nazaret?”. Și poate mulți, cu tot dreptul și cu toată sinceritatea, își pun această întrebare.


   Totuși, din an în an mulți tineri se decid ca, lăsând în urmă toate, să-L urmeze pe El. De multe ori, nici nu-și închipuiesc cu adevărat ce înseamnă acel lucru pe care l-au ales, dar ceva le dă putere să facă acea alegere, să persevereze în ea și, astfel, să trăiască viața plină. De ce? Ce e și acel lucru pe care o astfel de cale îl dă și, de unde până unde, s-a putut naște în mintea cuiva așa ceva? Poate să se adreseze Dumnezeu și azi oamenilor?


   Suntem în anul preoției (cu această intenție este dedicată perioada 19 iunie 2009 - 11 iunie 2010 în Biserica Catolică). Și din această cauză am dori să vă împărtășim experiențele noastre. Cum de ne-a adus calea la seminarul romano-catolic din Alba Iulia (în care ne pregătim pentru a fi preoți), ce înseamnă pentru noi vocația noastră, ce se petrece cu noi aici? Într-un cuvânt, o parte din viața noastră vrem să o descriem aici, așa cum este ea. Și, așa cum este de obicei pe un blog, vom mai scrie câte ceva și despre ceea ce ne ocupă timpul în general.

   Dar, n-ar fi bine dacă acest blog s-ar transforma într-un monolog monoton. Mai degrabă, îl pregătim pentru a fi o discuție în care să se audă mai multe voci. Un loc unde să se poată întreba, să ne puteți pune întrebări și să vă putem pune întrebări, prin părerile spuse să ne putem îmbogăți unul pe altul, să putem propune teme. Și asta cu oricine! Şi cu aceia cu care mergem pe căi asemănătoare, dar și cu aceia, care deloc nu ne împărtășesc părerile, credința. Am speranța că va merita, apoi, pe parcurs, câteva clipe, să citești, să comentezi aici la noi. Rămâi cu noi!

(Varianta blogului în limba maghiară: http://kispap-seminarist.blogspot.com/ )

Bán Jocó

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP